Dette programmet er basert på moduler og læreren har unike muligheter til å følge opp elevene individuelt og tilpasse undervisningen til det nivået hver enkelt elev er på. Les mer her:
http://www.electude.com/
OLK-Web skole er et program der mine elever skriver logg fra arbeidsoppgavene de utfører på skoleverkstedet og ute i bedrift. Loggen knyttes opp mot kompetansemålene i læreplanen slik at elevene blir bevisst på hva de skal lære, hva de har lært og hvilke kompetansemål som står åpne til en hver tid. Jeg gir elevene tilbakemeldinger på hver enkelt logg og godkjenner disse.
Alle oppgaver og skriftlige tester foregår på skolens læringsplattform som tidligere var Its Learning, nytt i år er Fronter. Her gir vi elevene tilbakemeldinger og "frampek" i forhold til deres måloppnåelse.
På verkstedet og i forbindelse med faget Dokumentasjon og kvalitet bruker vi Auto frontal og Autodata for å finne tekniske data, feilsøkings- og reparasjonsanvisninger, serviceskjemaer, lage pristilbud til kunder etc. Dette er et program som brukes i stor utstrekning i bilbransjen og bransjen setter stor pris på at vi lærer elevene å bruke dette på skolen.
I forbindelse med at vi utfører reparasjonsoppdrag for eksterne kunder må vi selvsagt ha et ordre og faktureringsprogram. Her bruker vi et program som heter Future, ordre og faktura oppretter vi sammen med elevene på hvert enkelt oppdrag.
Vi har også et program for lagerstyring som heter Beambook. Dette bruker vi for utlån av fellesverktøy og utstyr på delelageret. Det inneholder systemer for lokasjon av utstyret som er inne og verktøyet blir, via strekkoder registrert og lånt ut på elevenes navn.
Til feilsøking på bil har vi testutstyr av ulike fabrikat, både merkespesifikke og universale testere. Til Volvo har vi VIDA som inneholder både testverktøy, reparasjonsanvisninger og koblingsskjemaer. Til Toyota har vi også fabrikantens eget testverktøy. Av universale testere har vi flere WOW testere fra Wurth og MECOTECH fra Mekonomen.
Mye av det verktøyet og verkstedutstyret som vi har er også IKT basert, jeg kan nevne noe: hjulstillings-apparat, bremsetester, avgassmålere etc. Dette brukes i den daglige driften sammen med elevene.
Vi må heller ikke glemme at når vi ikke finner det vi leter etter av reparasjonsanvisninger og liknende på egne plattformer bruker vi for eksempel Google og You tube. Dette skjer faktisk ganske ofte. Her er jeg nøye med å lære elevene til å være kritiske og bruke dette sammen med den yrkeskompetansen som de har tilegnet seg på skolen og ikke "sluke rått" all den informasjonen som ligger ute på forskjellige forum og liknende.